We weten allemaal wel dat we in beweging moeten komen als we een gezond lichaam willen. Toch is dat in de praktijk soms moeilijk in te passen in onze lange lijst aan dagelijkse bezigheden. Het is dus handig om te weten hoeveel beweging je precies nodig hebt voor het gewenste resultaat. Zodat je die kennis kunt vertalen naar haalbare, dagelijkse doelen. Het goede nieuws is, dat onderzoek uitwijst dat je echt niet altijd naar de sportschool hoeft voor een positief effect op je gezondheid. Ook met tussen de bedrijven door wandelen, kun je al fantastische resultaten boeken. Maar hoeveel stappen per dag je precies moet zetten voor een fit lijf? Daar lees je alles over in dit artikel.

Zo masseer je jezelf met een foamroller
Je hebt ze vast wel eens gezien, de vaak fel of zwartgekleurde rollers in de hoek van je sportschool. Deze rollers gemaakt van schuim, worden foamrollers, of ook wel schuimrollers genoemd. Een foamroller is een ideaal hulpmiddel voor thuis of in de sportschool, dat niet te veel ruimte inneemt en veel voordelen biedt als je hem goed gebruikt. Fysiotherpeuten, sporters en met name mensen die aan pilates doen kennen de techniek van het foamrollen al jaren. De foamroller is namelijk ontstaan als een herstelinstrument, gericht op spierherstel dat nodig is na een blessure of trauma in de spieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *